понеделник, 25 ноември 2013 г.

Коледни звезди...

Отдавна не бях творила, но ето, че една близка ме помоли да й направя коледна картичка, хем нещо по-класическо, хем нещо по-нестандартно. А понеже беше виждала някои мои опити с изонит, много искаше да има и такава техника в картичката.
Рамката (венеца), направена с изонит се оказа лесната част, обаче. Мъката започна с мисълта с какво да я запълня. Първо реших да оцветя няколко коледни звезди и да изградя 3D елемент, но се оказа, че печата (който по-късно използвах за вътрешен фон на мястото за надписване) е доста по-голям и скрива част от изонитения венец :-( После реших да декупажирам на картон няколко коледни звезди и пак да изградя 3D елемент... обаче всички хартии и салфетки, които намирах бяха или с много малки по размер звезди, или пък звездите се криеха из други топки, свещи и цветчета :-((( И тъй като обичам да правя цветя от текстил, най-накрая реших да направя коледната звезда от сатенена панделка и в размерите, в които ми е необходима.
Ето и снимки на картичката:




И тъй като едно от исканията беше картичката да е по-класическа,  мисля отговаря на изискванията на Te4eto, и ще я включа в КПФ 194 "Традиционна коледна картичка в червено и зелено".
Също ще я изпратя и при приятелките ми от "Двете елши" за конкурса им Коледни картички и тагове.




2 коментара:

  1. Много добре си направила коледната звезда! И изонита ми хареса :-)
    Благодаря ти, че се включи в моето предизвикателство в КФ!

    За улесняване на коментирането в блога ти най горещо препоръчвам да премахнеш проверката с дума (има такава опция в настройките на коментарите)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за милите думи :-) А също така и за съвета :-)
      Желая ти весели и вдъхновяващи празници!

      Изтриване